The school book tag


The school book tag


Понеже напоследък съм доста заета с училище и нямам много време да чета реших да направя “The school book tag”. Сигурно ще го побликувам доста по късно отколкото съм го писала. Надявам се да ви хареса и се чувствайте предизвикани да го опитате и вие.




1. Математика - Коя книга те обърка до толкова, че те замая?
Определено знам отговора. Това е Ясновидците на Либа Брей. В началото започнах да я чета ама така ме объркаха всички улици и места от къдети минава този “вятър”, че нищо не разжрах и всичко нататък отново ми звучеше объркано. Разбира се има много хора които я харесват така че може би просто съм мислила за нещо друго и не съм чела задълбочено и все пак това лято смятам да я продължа и да прочета и втората.



2. Английски език - Коя книга има красиво писмено изразяване?
Определено не знам отговоря този път. 😂 Знаете ли всяка книга си има красиво изразяване в различни гледни точки. Аз обаче смятам да отговоря с “Двор от рози и бодли” и дори не знам с коя книга защото тази поредица е част от сърцето ми. Покарала е корени в мозъка ми още от както я започнах и всичко беше толкова ....... добре описано, че просто се влюбих в писането на
Сара Дж. Маас.



3.Физика - кой е любимият ти герой с научно мислене?
Ххххххмммм [отчаян поглед към всички книги и искрен смях от идеята която идва в главата ми] - този герой е Рудолф Джордах надали много хора са го чували, защото е от романа на Ъруин Шоу - “Богат, Беден” и не мисля че е сред любимите ми книгите, но щом помислих той беше най подходящия

4.Химия - коя е любимата ти книжна двойка?
Определено ще кажа Рисанд и Фейра, но разбира се има още много които ми харесват като
например Вайълет и Финч от “Всички наши места” или Огъстъс и Хейзъл от “Вината в нашите звезди” на Джон Грийн. И все пка избирам Фейра и Рисанд 💗.#feysandforever



5.Биология - Кой герой ти е любим? 
Ааааааааааааах ( по трудно никога не ми е било дори на тест ) ..... имам чувството че прекалено много обичам всички ама откакто прочетох книгата за която вече не знам за кой път се говори в този таг един герой знам, че няма да ми излезе от главата и това е АЗРИЕЛ от “Двор от рози и бодли” (да отново). Смесица между секси, мрачност, тъмно минало, и войн който може да се промъкне навсякъде. 😏 Най-любимия ми герой със сигурност. 

6.Френски език - Коя е любимата ти чужда книга? 
Без съмнение е “Harry Potter and the cursed child”. 

7.Изобразително изкуство съдила ли си някоя книга по корицата, дори и да не си искала?
Да и всъщност така открих страхотна книга. Когато бях в една книжарница както обикновено бях си избрала книга, но така и не се сдържах да продължа да разглеждам поне още половин час. Тогава открих и "Вината в нашите звезди". Просто гледах книгите видях я и си казах е съвсем обикновена корица, но по някакъв начин ми хареса.


8.История - коя е последната историческа книга, която прочете? 
Ами всъщност историческите книги, които съм чела мога да ги преброя на ръцете си, но може би това е "Винето", която всъщност не е моя дори.

9.География - коя литературна дестинация би искала да посетиш?
Банално ще е да го кажа, но това може би е Притиан или Хогуардс. 


10.Драма - в коя книга мислиш, че има прекалено драматичен герой?
Може би Вайълет от "Всички наши места".

Това беше от мен и се надявам да го направите и вие. Е сега ще слагам разделителя и до следващия път. 💙

Коментари

Популярни публикации от този блог

Всички наши места - Дженифър Нивън

The Ultimate Book Tag