Всички наши места - Дженифър Нивън

Всички наши места ( All the bright places ) на Дженифър Нивън 




Още лятото на 2017 бях прочела " Кажи ми три неща " тя ме вдъхнови и исках да прочета тази книга след нея, но тогава разбрах за дворовете и така и не я прочетох до сега. Минаха поне 3 часа от както съм я прочела и още съм в потрес. Ако и вие я прочетете ще ме разберете със сигурност.



Резюме:
Теодор Финч е запален от идеята за смъртта. Всеки ден той обмисля различни начини, по които може да умре. Но и всеи ден търси и намира нещо, зради което да живее.
Вайълет Мърки живее за бъдещето и брои дните до завършването, когато ще избяга от малкия град в Индиана и от мъката, която я задушава, след като внезапно загубва сестра си. 
Срещата на Финч и Вайълет, шест етажа над земята, се оказва съдбоносна и за двамата. И когато тази млада двойка обединява усилията си в училищен проект за забележителностите в родния им щат, младите хора поемат на пътешествие, което ги отвежда не невероятни места - величествени, обикновени, красиви, грозни, странни, изненадващи. И както често се случва, се оказва, че най - ценните уроци се научават по най - необичайния начин.

Героите:
Вайълет. Ами всъщност образът и в началото на книгата е изцяло повлиян на смъртта на сестра й, която според мен Вайълет преживява прекалено драматично след като вече е минала цяла година от случая. Но щом се появява Финч с проекта по География той преобръща живота й в много по различен. Маха очилата и бретона, захвърля календара, изгубва девствеността си и вече не е скрита в черупката си.
Финч. Той се променя на всяка секунда ( има нещо като различни образи - лошия Финч, Финч вехтошаря, Финч англичанчето, Финч зубърът ... ) , но повтарянето на това колко ярко сини са очите му ми втъква представа за дълбочина и това прави вида му още по интересен в ума ми. Това че свири на китара ме кефи още повече. :) 
Бренда и Чарли. Най - близките на Финч преди Вайълет да се появи. Перверзността на Чарли е най - известнто му качество, а на Бренда това, че е смела и самоотвержена. Тя се сближава с Вайълет.
Аманда, Роумър и Раян. Роумър е просто ужасен герой така че за него няма да 
говоря въобще. Раян представя момчето мечта на всички момичета, 
предполагам, че и сами ще си го представите. Аманда прави своите грешки, но в 
крайна сметка ги поправя и остава близка с Вайълет.



Мнение: 
Давам на книгата 4/6⭐️, заради края и леко преовеличената скръб на Вайълет. От начало книгата ми беше малко скучна после започнаха да се случват някои интересни неща, но в края се случи това което най - малко исках и просто ми идеше да хвана книгата да я разкъсам ( колкото и дивашко да звучи ) и да я метна през терасата. Но няма да ви разкажа какво се случва в края за да не разваля изненада. Но съм наистина ядосана и просто след това спрях да отбелязвам каквото и да е и дори едвам я хванах да я дочета. Нямах голямо желание да я прочета докрай след случката, но не обичам да оставям недовършени неща затова я дочетох.
Любовта между Вайълет и Финч все пак е доста красива и неповторима ... неочаквана дори. Финч е любимият ми герой от книгата, макар че в края й се проявява като егоист според мен, но това няма да ме накара да спра да харесвам героя.

Ето и цитати които си набелязах:
“Светът пречупва всички и у мнозина пречупеното място става здраво."
"Толкова съм високо, че сякаш съм част от небето."
"... на човек му е трудно да осъзна красотата ако не я види с очите си ..."
"Подреди всички парченца по пътя си."
"Прикована съм на място, но се рея."
"Нагоре и Напред!"
"Можем ли просто да изрежем лошото и да задържим доброто?"
"Страданията започнаха."
"Ние не си спомняме дните, спомняме си моментите."
!!!"ТИ СИ ВСИЧКИ ЦВЕТОВЕ В ЕДНО В ПЪЛНИЯ ИМ БЛЯСЪК"!!!


  

Надявам се да ви е харесало и се надявам и вие да я прочетете ако е така пишете ми какво мислите за нея. 💗 

Коментари

  1. След като почетох ревюто ти мисля ,че това е една интересна книга. Смятам да си я набележа за прочитане. Бих желала да направиш ревю на най-любимата си книга. Продължавай все в същия дух.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

The Ultimate Book Tag

The school book tag